Over Straumann

Straumann maakt deel uit van de Straumann-groep; een internationale groep bedrijven die haar producten in 70 landen verkoopt. Wij zijn een wereldwijde marktleider op het gebied van tandheelkundige implantologie en bieden ook producten aan voor restauratieve tandheelkunde en weefsel– en botregeneratie.

Het uitgangspunt is ‘simply doing more’. Het gaat om het ontwikkelingen van innovatieve oplossingen waarmee tandartsen hun patiënten op basis van de nieuwste research kunnen behandelen.

Onze producten en diensten

Sinds haar oprichting in 1954, is het in Zwitserland gevestigde bedrijf gedreven door passie voor wetenschappelijk onderzoek en behoort de organisatie tot de pioniers van de moderne tandheelkundige implantologie. In nauwe samenwerking met vooraanstaande ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en universiteiten onderzoekt, ontwikkelt en produceert Straumann implantaten, instrumenten, prothetische componenten en weefselregenererende producten die tandvervangende oplossingen bieden of tandverlies tegengaan.

Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn kenmerken van onze organisatie; Straumann®-oplossingen worden grondig onderzocht en wetenschappelijk onderbouwd. De productontwikkeling vindt plaats in Zwitserland, de Verenigde Staten en Zweden.

Straumann biedt wereldwijd training en service aan voor de tandheelkundige professional. Dit doen we in nauwe samenwerking met het ITI, het Internationale Team voor Implantologie.

Vervangende oplossingen

Door onze wortels in Zwitserland en de Zwitserse precisie staat het Straumann® Dental Implant System bekend om zijn kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is een van de meest gedocumenteerde implantaatsystemen in de wereld.

Digitale oplossingen

Straumann® CARES® Digital Solutions staat voor een complete digitale, tandheelkundige oplossing; van state-of-the art guided surgery, intraoraal scannen voor moderne afdrukname en CADCAM vervaardigde prothetiek. Alle stappen in de digitale workflow sluiten naadloos op elkaar aan en zijn ontworpen voor een hoogwaardige productkwaliteit.

Regeneratieve oplossingen

Als aanvulling op het Straumann® Dental Implant System en de digitale oplossingen biedt Straumann producten aan voor weefsel- en botregeneratie. Deze producten ondersteunen de implantaatbehandelingen of dragen bij aan tandbehoud na behandeling voor parodontitis.